Hjem Tilbageblik Kriminalitet i Danmark igennem tiden Bogliste Opskrifter

Erhvervsdrivende, deres ansatte og andre personligheder

Artikler og Nyheder Links Kommer senere Lokalhistorie Erindringer Diverse
 
Tilbage til Opskrifter
navn

 

Ingredienser:
1 lammekølle
1 helt hvidløg (1 HELT hvidløg, skåret i to halvdele),
3 gulerødder (skrællede, skåret i store stykker),
2 løg (skåret i tern),
Rosmarin (2 kv)
timian (10 kv)
Persille (14 st bredbladet)
6 dl Rødvin
4 dl Kalvefond

Lidt olivenolie

Salt og Peber

 

Kartofler ( Jeg plejer at bruge store bagekartofler, ca. 1 pr. person)

Fløde

smør

 

Fremgangsmåde

Brun Lammekøllen i en smule olivenolie, i en stor stegeso låg. Krydr køllen med salt og peber, tilsæt hvidløg, gulerødder, løg, rosmarin, timian, og persille, rødvin og brun kalvefond. Bag det hele under låg i ovn ved 170 grader i 7 timer -
Vend køllen forsigtigt med mellemrum ca. 3-4 gange i starten og sørg for, der hele tiden er væde, så køllen ikke tører ud. Tilsæt vand om nødvendigt.

Kartoffelmos: skræl og kog kartoflerne - uden salt! Pisk dernæst kartoflerne sammen med fløde. Når konsistensen er passende, tilsættes lurpakket smør. Og afslutningsvis smages til med salt.

 

 



     



                                    Tilbage